Om oss

Vår historie

Line Marie Jensen startet bedriften med et ønske om å skape noe, et brukt lysstøperi fra Bodø ble kjøpt inn, en karusell og noen dyppekar ble anskaffet for å produsere parlys. Kundene som kom for å kjøpe håndlagede lys ble tilbydd en kopp kaffe og dette skapte en atmosfære som gjester og kunder ønsket å oppholde seg i.

I 2002 flyttet bedriften opp i dagens lokaler og Henningsvær Lysstøperi og Kafe ble etablert av Line Marie Jensen og Pål Arild Pettersen. Nå, 20 år senere er Henningsvær Lysstøperi nesten blitt som en institusjon å regne i Henningsvær som selger lys, hjemmelaget gjærbakst, kaker og mat. 

I 2022 ble bedriften overdratt til Ziga Tominc og Thea Bonde, som nå viderefører Lysstøperiets varemerke. Gjennom årene har bedriften vokst seg ut av sitt lokale og en omstrukturering var nødvendig – lysene druknet rett og slett i all kaffen. 

For å gi lysene den oppmerksomheten de fortjener, flyttet bedriften produksjonen av lys til et gammelt verksted i et steinkast unna kafeen . Dette har tillatt oss å øke produksjonen slik at vi kan ha et større utvalg av lys og farger for våre kunder og med det også skape rom i kafeen til å bake mer og tilby flere sitteplasser.

Kontakt oss

Adress

Kafé: Gammelveien 2, 8312 Henningsvær
Produksjon og utsalg: Dreyersgate 25, 8312 Henningsvær
 
Phone: +47 76 07 70 40